SnoeienDoetBloeien

Sabrina Lang-Hol is een van de ondernemers verbonden aan de Beemsterbron.

Zij is opgegroeid in een fruitbomenregio aan de voet van het Zwarte Woud, woont sinds 10 jaar in Nederland en is gespecialiseerd in snoei en onderhoud van fruitbomen. In 2019 heeft zij haar eigen bedrijf SnoeienDoetBloeien opgericht en snoeit ze gepassioneerd de fruitbomen van haar snelgroeiende klantenkring.

Deze activiteit past helemaal binnen het concept van de Beemsterbron: Het Snoeien van Fruitbomen als educatieve en ambachtelijke activiteit met het karakter van “werkend leren” passend bij de boomgaard en de Beemster.

De basisworkshop duurt 6 uur en bestaat uit een theoretisch gedeelte en vooral veel praktijk buiten in de prachtige perenboomgaard.

Na succesvolle deelname kunt u zelfstandig een jaarlijkse onderhoudssnoei uitvoeren. Met de basiskennis op zak krijgt u bovendien toegang tot de snoeipraktijkdagen. Deze zijn bedoeld om verder te oefenen, gezellig samen in de natuur te werken en de 900 oude karakteristieke perenbomen te onderhouden. Vrijwilligerswerk voor de gepassioneerde snoeier is zeker bespreekbaar.

Meer informatie, datums en aanmeldformulier vindt u op Sabrina’s website: https://snoeiendoetbloeien.nl/workshops.html

bijenhotel
Jan's bijenhotels

De bijen in Nederland hebben het zwaar. En dat terwijl ze enorm belangrijk zijn voor onze voedselproductie.

Wil je ze helpen? De bijenhotels van Jan Konijn zijn zó ontworpen, dat een bij er graag nestelt. En ze zijn allemaal uniek, want gemaakt van snoeihout uit de perenboomgaard en het resthout van de School voor Meubelmaken.

Jan heeft nu ook een bouwpakket samengesteld zodat je zelf een hotel kunt bouwen. Met een uitgebreide handleiding ben je een paar uurtjes zoet. Een heerlijke, leerzame bezigheid voor jong en oud.

Elk bijenhotel is uniek en kost 75 euro.
Een zelfbouwpakket kost 50 euro.

De opbrengst gaat volledig naar ons Timmerproject in Guatemala, zodat  kinderen daar ook een hotel kunnen bouwen.

Relevante links:
Op dit filmpje zie je hoe een bij een hotel gebruikt
Op deze site lees je alles over bijen
En hier lees je alles over het Timmerproject Guatemala

550x724
VersHout

Lepelsnijden van vers hout is een bijzondere bezigheid. Een klein stammetje vers hout, een bijltje, een houtsnijmes en een lepelmes is het materiaal wat je nodig hebt. Plus een paar houtsnijgrepen. Daarmee kan je aan de slag: buiten, in je huiskamer of waar dan ook.

VersHout geeft workshops, lezingen en cursussen (over) vers houtbewerking. Een basiscursus vers houtbewerking is voor vrijwel iedereen een openbaring!  Vele aspecten van het vershout-bewerken komen aan bod. Verschillende houtsoorten en hun toepassingen, technieken en gereedschap. En je maakt een reeks van kleinere (oefen) projecten. Hamer, spatel, krukje, bijlsteel en veel meer Je kunt op eenvoudige wijze prachtige werkstukken maken uit Vershout! In een dagworkshop leer je wat over de basistechnieken en maak je een klein werkstuk. Je doet ervaring op met het werken met bijl, haalmes en avegaar.

VersHout komt regelmatig en op afspraak bij BeemsterBron om workshops te verzorgen. Houd onze kalender in de gaten!