De Beemster Bron is een centrum voor ambacht en educatie waar allerlei mensen en organisaties werken en bij elkaar komen om van elkaar te leren en inspiratie op te doen. Er zijn verschillende manieren waarop ook jij kunt meedoen.

De beemster Bron nodigt ondernemende mensen uit om deel uit te maken van de werkgemeenschap.

Er zijn mogelijkheden voor díe ondernemers die zich richten op ambacht en educatie en die op zoek zijn naar vruchtbaar land of zomaar ruimte om hun ambities uit te voeren.

Ben jij geïnteresseerd en heb je een ondernemersplan dat past bij de statuten van de stichting? Neem snel contact met ons op!

Het perceel van de Stichting Beemster Bron wordt beheerd door het bestuur dat het perceel dit najaar (2020) zal kopen van de huidige eigenaar. Hiervoor is natuurlijk geld nodig. De stichting heeft inmiddels een flink bedrag bij elkaar maar biedt nog de mogelijkheid aan een ieder om financieel te participeren. Dat kan op verschillende manieren.

  • Certificaat van deelname, ter waarde van 500 euro. Dit certificaat is persoonlijk en je bent ermee vriend voor het leven van de Beemster Bron. Je krijgt elk jaar een uitnodiging voor ons Bronfeest.
  • Leencertificaat, ter waarde van 1.000 euro. Dit certificaat is overdraagbaar, heeft een looptijd van 30 jaar en een jaarlijks te bepalen rente van 1,5 % boven de Euribor-rente.
  • Een lening van minimaal 5.000 euro tegen een  jaarlijks te bepalen rente van 1,5 % boven de Euribor-rente en een individueel af te spreken looptijd.

‘Klik’ op een van onderstaande afbeeldingen of links voor meer informatie.

Een certificaat van deelname is persoonlijk en levenslang geldig. Een certificaat van deelname is niet overdraagbaar.
Vul het aantal certificaten in dat u wilt aankopen. Als u een certificaat voor iemand anders wilt kopen, kunt de de juiste tenaamstelling kwijt onder het kopje 'Opmerkingen'.
Een leencertificaat heeft een looptijd van 30 jaar en een jaarlijkse rente vergoeding van 1,5% boven Euriborrente. Een leencertificaat is overdraagbaar.
Vul het aantal certificaten in dat u wilt aankopen. Als u een certificaat voor iemand anders wilt kopen, kunt de de juiste tenaamstelling kwijt onder het kopje 'Opmerkingen'.
of hoger, met een nader af te stemmen looptijd en rentevergoeding.
Vul een bedrag van tenminste 5000,- of hoger in
Na het invullen en toezenden van dit formulier krijgt u zo spoedig mogelijk reactie van ons.

Arthur Nooren van Smaak Groenten ontvangt graag vrijwilligers die mee willen werken om zijn bijzondere groenten te telen en op die manier buiten zijn en veel leren over ecologisch verantwoord tuinieren.

Gedachten gaan uit naar het oprichten van een Voedselvereniging die actief mee kunnen tuinieren. Tevens kunnen dagbestedingsplekken ontstaan in het kader van landbouw en zorg.

Opgeven of informatie: arthurnooren@gmail.com