De Beemster Bron wil dat allerlei mensen en organisaties kennis van het initiatief kunnen nemen en eraan deelnemen. De hier genoemde activiteiten zullen per seizoen veranderen. Voor de periode vanaf juli 2020 zijn het de volgende:

De 900 perenbomen van de Beemster Bron leveren een rijke oogst op. De peren willen we plukken met mensen die lekker buiten willen zijn en kennis willen maken met de Beemster Bron.

De eerste 3 weekenden van september zijn er perenplukdagen waarop gezinnen, oma’s en opa’s met kleinkinderen en iedereen die dat wil, hun eigen peren kunnen plukken. De peren zijn van oorsprong biologisch en worden na afloop tegen een aantrekkelijke prijs afgerekend. Deelnemers moeten zelf een tas, doos of kistje meenemen.

Tijdslots
In verband met de verwachte belangstelling en het nog steeds aanwezige Coronavirus, werken we tijdens de perenplukdagen met tijdslots. Die zijn van 10 tot 12, van 13 tot 15 en van 15 tot 17 uur.

Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Tijdens de perenpluk weekenden kunnen kinderen bij Arthur hun eigen groenten oogsten. Ze maken dan ook kennis met de bijzondere manier waarop Arthur werkt en kunnen zich lekker uitleven in een gezonde omgeving met zuivere grond.

De geoogste groenten worden op basis van een kilo afgerekend. De prijs is afhankelijk van het seizoen.

Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Kinderen kunnen tijdens deze weekenden ook leren fikkie stoken, onder leiding van een van onze vuurmeesters. Met wat snippertjes hout, een mes en wat lucifers de magie ondergaan van de eeuwenoude kunst om een groot vuur te maken. Iets dat ieder kind wil meemaken!

Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Wij houden ook niet van spam! Daarom delen we je gegevens niet met derden.

Zomer- en winterschool Meubelmaken

Iedere zomer-, en kerstvakantie organiseert de Beemster School voor Meubelmaken cursussen op het terrein van meubelmaken, houtbewerking en stofferen. Informatie is te vinden op www.beemsterschoolvoormeubelmaken.nl.