De Beemster Bron wil dat allerlei mensen en organisaties kennis van het initiatief kunnen nemen en eraan deelnemen. De hier genoemde activiteiten zullen per seizoen veranderen. Voor de periode vanaf juli 2020 zijn het de volgende:

De 900 perenbomen van de Beemster Bron leveren een rijke oogst op. De peren willen we plukken met mensen die lekker buiten willen zijn en kennis willen maken met de Beemster Bron.

In de maand september zijn de peren klaar voor de pluk en dus tijd voor de perenplukdagen! Een heerlijk moment voor iedereen. Jong en oud, lekker alleen of met vrienden, grootouders met kleinkinderen, gezellig met je eigen gezin. Geniet van de rust in de Beemster en het oergevoel van het zelf plukken van je vruchten. Waarvan je vervolgens thuis heerlijke moes of taart kunt maken.

De peren zijn van oorsprong biologisch en worden na afloop tegen een aantrekkelijke prijs afgerekend.

Tijdens de perenpluk weekenden kunnen kinderen bij Arthur hun eigen groenten oogsten. Ze maken dan ook kennis met de bijzondere manier waarop Arthur werkt en kunnen zich lekker uitleven in een gezonde omgeving met zuivere grond.

De geoogste groenten worden op basis van een kilo afgerekend. De prijs is afhankelijk van het seizoen.

Kinderen kunnen tijdens de perenpluk ook leren fikkie stoken, onder leiding van een van onze vuurmeesters. Met wat snippertjes hout, een mes en wat lucifers de magie ondergaan van de eeuwenoude kunst om een groot vuur te maken. Iets dat ieder kind wil meemaken!